Sommar, sommar och sol.

Börjar äntligen känna mig hyffsat nykter nu efter gårdagen. Jönköpings marknad från 9-21 igår. Jobbade 6.30-15, galet mycket folk på stan och galet mycket att göra. Hem och duscha iordning sig sen iväg på afterwork vid halv sex. Kom hem halv tre. Mycket trevlig kväll.

Idag ska jag och Doris åka ut till pappi så fort jag känner mig körduglig. Det blir till att sola hela dan. Och så blir det grillad lax har jag hört. Smarrigt!
Man har ju inte pappa som är kock i onödan :)

2 ½ år.

I förrgår firade alltså jag och Puttis 2 ½ år. Det blev firat med minigolf (som jag totalförlorade på) och picknick på stranden.
Helgen.

Fullt ös medvetslös! Har nu jobbat 8 dagar i rad, är äntligen ledig imorn! Helgen var full den med. Vi var ute och åt i fredagskväll. Lördag efter jobbet bakade jag, sen hem till svärföräldrarna på middag. Och söndag efter jobbet blev det raka vägen ut till Puttes syster. Hennes dotter fyllde 4. Och idag fyller jag och Puttis 2½ år. Grattis till oss! Ska nog fira med lite picknick vid stranden och kanske lite minigolf. Vi får se. Han borde vara hemma vilken minut som helst nu.

Lite bilder från gårdagens kalas. Behöver jag skriva vad Tuva fick i present?Alla var med och lekte.

Duschad Doris.

Igår fick Doris känna på att hon lever, stackarn. Putte fick för sig att det var dags att duscha henne för första gången. Tror faktiskt inte att hon fick panik men hon gillade det nog inte heller. Nu luktar hon iallafall jättegott och är jättemjuk.
Se på min lilla spinkis.


Orkidé.

Tack för alla kommentarer om tårtan. Blev faktiskt jättenöjd!

Har följt min orkidé från att jag klippte ner den tills att den började blomma igen. Nu står den i full blomning! Så kul, jag som annars brukar lyckas döda varenda växt jag tar mig an.
Funderar på att förstora upp dessa tre bilder till tre tavlor.
Men isf blir det i svart-vitt.
Vad tycks?75-års kalas.

Yeap. Spännande helg med 75-års kalas. Grattis lilla farmor!  Till min lycka fick jag äntligen baka lite. Blev tårta á la Maria, med lite extra pynt. Kanske något överdekorerad men vafasen, är det kalas så är det ;DBlev tyvärr inte så många fler bilder för att, som ni ser, var det ingen som ville titta in i kameran förutom farfar :P

Vad har du gjort i helgen?

Torsdag.

Slänger in ett inlägg mellan tvättvändorna. Ska hinna diska och laga lite mat innan det är dags för att bege sig ner till stan för en fika med jobbisarna. Ska bli trevligt, så trevligt!

I tisdags började sälj & service kursen (första av fem). Kan nog bli intressant. Lite konstigt ändå, att man vet precis hur man ska bete sig bakom kassan men ändå kan det vara så svårt vissa dagar/gånger/med vissa kunder.  Men det är bara att öva. Måste göra min läxa med, som bestod av att vid åtta kundmöten bedömma 7 saker såsom om jag är nöjd med första intrycket av kund, om jag lyckades med mitt mål för kunden osv. Lite klurigt att bedömma sig själv! Men jag får försöka!
Direkt efter kursen var det Vårruset. Jösses vad folk! Kvinnor/tanter/tjejer/flickor... och trångt! Men det var skoj. Ta sig runt lilla sjön i trevligt sällskap och sedan få medalj och picknickkorg... det får nog bli en tradition=)
Men nu, disk!


Pinsamt.

Det är nästan pinsamt vad dålig jag varit på att blogga det senaste. Eller det är inte alls pinsamt förresten. Det hade nog varit mer pinsamt om jag bloggat mycket nu när vi haft så fint väder. Eller?! :) Det tyder ju på att datorn inte är mitt liv iaf så det är ju bra.
Anyway, varit mycket nu. Dels jobb, dels vädret och dels personalfesten som ägde rum i lördags.
Mycket lyckat och mycket trevligt!
Slänger in lite bilder.

Välkomstdrink, tilltugg, dukat bord, buffé och frukt.


Gamla arbetskumpaner, söta flickor, jag mitt i en tugga, lilla söta Sofia, kladdkaka á la mig, fler söta, Malin hugger en chokladboll, lillebror, ellen står för kaffet, sött par, Julia är glad och Ellen goes wild!

Pantad pundare gör inbrott.

Har glömt att berätta något roligt. Eller egentligen ganska tragiskt. Men på sitt sätt roande.

Vi har haft inbrott på jobbet. Jag var först på plats. Tänkte att oj, här var det stökigt, har de slängt kartonger på golvet? Men när jag trevat mig fram till lysknappen inser jag att det stora som ligger på golvet inte är någon kartong, utan kassalådan. Öppen, uppochner, med sladdar runt omkring sig. Frysen står på vid gavel. Alla varor är halvtinade. Stackars kyckling, stackars lax, stackars allt. Jag stänger. Alla sedlar ur växelkassan är borta. Bakelsekylen står öppen. Fönstret i serveringen står på glänt, eller rättare sagt hänger på sniskan, knäckt. Dörren ut till trapphuset är olåst. Kassan är en enda röra, sladdar överallt, apparater huller om buller, dricksglaset i kras på golvet med alla dess mynt strödda runt omkring.

Jag ringer. Först den ena. Sedan den andra. Till sist polisen. De skickar en gubbe. Han penslar såntdär svart på fönstret så både fingeravtryck och skoavtryck kommer fram. Han tar bilder. Han antecknar. Han frågar. Jag svarar. Han tar med sig den rycksäck jag fann bredvid växelkassan.

Senare på dagen, efter både fönster- och kassareparationer och försenat öppnande, ringer han, polisen.
Han har funnit handlingar i ryggsäcken och vet nu vem tjyven är. De har dock inte fått tag på han.
Men han sa att han brukade hålla till på juneporten, vilket talar för att han är antingen alkis, pundare eller både och.
Snacka om osmart tjuv, lämna både fingeravtryck, handlingar och en påse mynt.
Jag säger då det!


ps. vi saknar även en vas med tre låtsasrosor. Så om någon pundare försöker ge dig en vet du vart den hör hemma.

5:e maj.

Jag är inte i form. Min nu sedan länge vilande förkylning verkar ha brutit ut. Halvt i varjefall. Och jag min nöt sa ja till att jobba imorgon på min lediga dag, trots att jag jobbat hela helgen och inte mår topp. Dumt. Oerhört. Ensam dessutom. I en butik jag aldrig jobbat i förut. Oerhört dumt. Som sagt.

Valborg:

Stockholm 2.

Två dagar senare än utlovat. Denna tid, i denna fart. Jag är ledsen men jag hinner inte med, hinner inte med någonting. Men är inte det var våren och sommaren står för? Spontana saker och utomhus aktiviteter? Jag tror det.

Igår var jag och brudsen på Spring Inspiration. Mässan var en besvikelse men modevisningen var bra! Kommer bilder på det så snart jag hämtat min kamera. Idag är jag därför allmänt bakis-seg och ägnar mig endast åt städning och tvättning i mitt eget långsamma tempo.

Anyway... lite mer bilder från helgen i Stockholm.
165314-681


RSS 2.0