Bilkrock.

Igår eftermiddag frontalkrockade min kompis pojkvän med en lastbil. Läs här. 
De färdades i minibussen och min kompis kille satt på passargerarsidan. I bilen bakom dem fanns deras kompisar, som såg hela krocken.
Lastbilen körde först rakt över personbilen framför  (den bilen var mos och föraren omkom omedelbart) och sedan in i minibussen, så den välte, och puttade den sedan flera meter.  Min kompis kille satt då neråt, låg ner, så att säga, och höll upp sin kompis som satt fastklämd under ratten. Ambulansen kom och de fördes till sjukhuset i Örebro. Föraren fick punkterad lunga, krossad mjälte, brutna revben, någon ful benfraktur mm. Min kompis kille klarade sig med ett sytt öra, glassplitter-sår, ont i höften, blåmärken och allmänt mörbultad. Snacka om änglavakt!

Nu förstår man verkligen hur snabbt livet kan förändras. Till och med tas ifrån en. Man ska inte ta något för givet. Hemska saker händer. De händer nära en, fast man aldrig tror det. Ibland har man änglavakt. Ibland inte. Ibland blir livet plötsligt fruktansvärt orättvist. Ibland är man lyckligt lottad. Jag måste nog lära mig att vara glad för det lilla och uppskatta det jag har. Man vet aldrig hur länge man får behålla det.

A & S, alla tankar till er och eran vän på sjukhuset! Ni hade änglavakt!

För mannen som omkom, tänker jag nu ha en tyst minut.


Kommentarer
Postat av: Mindy

Önskar dig en skön fredag..

2009-01-16 @ 10:51:37
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Umma

Vilken hemsk olycka. Och vad lätt det är, precis som du säger, att livet förändras totalt inom bara en sekund. Det kan ju i princip hända en vad som helst, när som helst och vart som helst. Herregud, att inte fler är rädda för livet egentligen! Jag hoppas dina vänner klarar sig så bra som möjligt både fysiskt och psykiskt.Det låter som att du hittat en sjysst lägenhet iallafall. Att ha nära till allt är myyycket viktigt, iallafall om man är lat som mig ;) Har själv 5 min promenad till stan, lika långt till vattnet, lika långt till Ica Maxi. Toppen toppen!

Gör du nåt skoj i helgen?

2009-01-16 @ 11:49:31
URL: http://umma.blogg.se/
Postat av: Emma Gynning

HA en trevlig helg! Kram

2009-01-16 @ 12:44:04
URL: http://frokengynning.blogg.se/
Postat av: Emma Gynning

Usch , ja det kan gå så fort ibland! Kram

2009-01-16 @ 12:45:16
URL: http://frokengynning.blogg.se/
Postat av: Camilla

:/ Tragiskt ... hemskt och fruktansvärt. Tycker döden är så hemsk och ledsam att jag inte vet vad jag ska skriva. Därför skriver jag just bara det här och tar in vad du skrivit istället. Kraam vännen

2009-01-16 @ 15:45:58
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: Hanna

ojdå, inte meningen att göra dig hungrig :)

nu ska jag snart till AnnaGretas och äta tapas! (inte för att läska dig) ;)usch så hemskt med din väns pojkvän, livet är skört, och ibland får man det bevisat för sig..

2009-01-16 @ 18:26:52
URL: http://hemmahoshanna.blogg.se/
Postat av: marie

Hej gumman! fy, vilken otäck olycka. Nej, man vet aldrig vad som händer från dag till dag det gäller att ta vara på varje dag man får. Hur är det med dig då?

kram

2009-01-16 @ 20:42:40
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Kalle

ja usch det är så otäckt, man hinner tänka så mycket, samtidigt som man inte hinner tänka alls. det är en konstig värld av en sekund. en kort sekund som känns som minuter. hittar tänka på att dö. på familjen. bara tacka att dom klarade sig, din vän! jag satt i en bil som krockade i 100km/h och vi klarade oss alla oskadda, turligt nog! en som körde rakt ut framför oss, ibland kan en decimeter vara viktig.

2009-01-17 @ 00:17:23
URL: http://elviskalmar.blogg.se/
Postat av: Katinka

Verkligen änglavakt! Man ska ju ta vara på varje dag...

2009-01-17 @ 06:54:52
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Camilla

Hur har du det vännen? Hittar du på en massa skoj på din lediga helg, guess so. Jag ska lägga huvudet på kudden och nanna nu. Valde att gå hem efter 1½ timme på jobbet, jag lyssnade på alla er och jag lyssnade framförallt på kroppen. Puss& du. jag tände ett ljus för bilolyckan igårkväll. Fruktansvärt

2009-01-17 @ 22:32:53
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: sara

hallå, haft en bra helg??

2009-01-18 @ 10:49:46
URL: http://flippaut.blogg.se/
Postat av: Marielle

Hej!

Jag kikar in hos dig för att jag vet att du älskar tävlingar. Hos mig kan du just nu vinna sjukt bra priser genom att gissa bilden. :-)

2009-01-19 @ 01:59:39
URL: http://marielletorgersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0